Psiholog Bucuresti – psihoterapie adulti si copii

Alexa Bîtfoi este psiholog si psihoterapeut pentru copii, adulti si adolescenti. Este specializata in psihologie clinica si psihoterapiae psihanalitica. Sedintele de psihoterapie se desfasoara intr-un cabinet psihologic din Bucuresti, zona centrala – Piata Unirii, Tineretului, Timpuri Noi.

Abordarea terapeutica si tehnicile mele de lucru se inscriu in campul psihoterapiei psihanalitice. In psihanaliza si in psihoterapia psihanalitica un rol important in demersul terapeutic il detine relatia dintre client si terapeut. Aceasta relatie se dezvolta intr-un mod natural si dinamic si este influentata de gandurile, dorintele, temerile, experientele de viata ale clientului si ale terapeutului, deopotriva. Dincolo de ameliorarea problemei cu care clientul intra in psihoterapie, terapia psihanalitica presupune schimbari durabile în viata acestuia care sa-l faca sa se simta mai implinit in relatiile cu sine si cu ceilalti. (psiholog Bucuresti Alexa Plescan)

Psihoterapie psihanalitica in Bucuresti: aflati aici ce este psihoterapia psihanalitica si cui se adreseaza

Psiholog Bucuresti Alexa Bîtfoi ofera terapie si consiliere psihologica persoanelor care sufera depresie, anxietate, atacuri de panica etc. si psihoterapie individuala pentru adulti si copii.

 

psiholog bucuresti psihoterapie adulti copii

Cum se desfasoara o sedinta de psihoterapie?

O sedinta de psihoterapie dureaza 45 minute si se desfasoara o data sau de mai multe ori pe saptamana conform intelegerilor contractuale stabilite la inceputul tratamentului intre psihoterapeut si pacient. In cadrul sedintelor de psihoterapie pacientul este incurajat sa vorbeasca liber, fara cenzura, despre tot ceea ce-i trece prin minte. Aceasta modalitate de verbalizare a gandurilor si fantasmelor se numeste asociere libera si constituie regula principala in psihoterapia psihanalitica. Asocierea libera faciliteaza accesul pacientului catre cauzele conflictelor inconstiente care produc simptomatologia manifesta.

Aflati cum se desfasoara sedintele de psihanaliza si pentru cine este potrivita terapia psihanalitica

Ce se intampla cu informatiile si dezvaluirile pe care le fac in psihoterapie?

Confidentialitatea este pastrata in cadrul unei psihoterapii, exceptie facand situatiile prevazute de lege. Pentru alte situatii in care psihoterapeutul doreste sa foloseasca informatii despre un pacient in scop profesional fara a-i face insa cunoscuta identitatea, psihoterapeutul va cere acordul pacientului.

De cate sedinte de psihoterapie este nevoie?

Psihoterapia psihanalitica presupune, in general, un proces terapeutic de lunga durata. Ea poate dura între cateva luni si cativa ani, in functie de cerintele si nevoile pacientului si de recomandarile terapeutului sau.

Aflati cum se desfasoara sedintele de psihanaliza si pentru cine este potrivita terapia psihanalitica

Psiholog Bucuresti copii: cand sa merg cu copilul la psiholog si cum sa aleg psihologul potrivit pentru copilul meu

 

psiholog bucuresti cabinet psihologic

Cabinet individual de psihologie care oferă asistenţă şi consiliere psihologică, evaluare şi intervenţie terapeutică adulţilor, adolescenţilor şi copiilor.             ☎ 0735 524 756

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.