Psihoterapie psihanalitica

Psihoterapie psihanalitica

Ce presupune o psihoterapie psihanalitica?

O psihoterapie psihanalitica este o metoda de tratament psihologic care presupune, dincolo de ameliorarea simptomelor cu care pacientul intra in terapie, schimbarea in profunzime a personalitatii acestuia. O psihoterapie psihanalitica implica, de asemenea, un proces reflexiv de cunoastere facilitat de un tip de relatie speciala intre pacient si un terapeut calificat.

Psihoterapeutul format in aceasta orientare are rolul de a fi un insotitor al pacietului in drumul acestuia catre sine insusi, de a pune intrebari sau de a aduce in vedere chestiuni care pentru pacient sunt inconstiente. El faciliteaza procesul de cunoastere si explorare in asa fel incat pacientul sa ajunga sa se inteleaga mai bine, sa aiba acces catre emotii si sentimente profunde si astfel sa dobandeasca echilibru psihic, o mai buna autonomie si o adaptare potrivita.

Citeste despre psihoterapie sau alegere a nefericirii

psihoterapie psihanalitica terapie 1

Cine poate beneficia de psihoterapie psihanalitica?

Persoanele care cauta ajutorul unui psihoterapeut sunt acelea care, la un moment dat in viata lor, se confrunta cu o suferinta psihica. Aceasta le poate invalida functionarea obisnuita sau le poate afecta contextul social sau familial. Poate fi vorba despre depresie, anxietate sau despre sentimentul ca ceva nu merge bine in viata lor. Cei mai multi dintre cei care intra intr-o psihoterapie simt ca exista ceva care îi limiteaza pentru a deveni impliniti. Aceste limitari ascund emotii si sentimente neplacute cum ar fi vinovatia, rusinea, teama, furia sau tristetea.

Cititi si Atacurile de panica: introiectia unei mame care nu a continut disturbantele somatice ale copilului

Daca simtiti ca ceva va impiedica in a trai viata pe care o doriti fara sa stiti exact ce anume cauzeaza acest lucru, atunci o psihoterapie psihanalitica poate fi o alegere potrivita pentru dumneavoastra.

Psihanaliza si gandirea psihanalitica in psihoterapie

Abordarea mea terapeutica:

Sunt psiholog si psihoterapeut specializat in psihoterapie psihanalitica. Lucrez cu adulti, adolescenti si copii. Consider ca simptomele care produc suferinta au drept cauzalitate existenta unor ganduri si emotii inaccesibile constiintei. Ii incurajez pe pacientii mei si le ofer sprijinul potrivit pentru a obtine acces catre aceste zone si experiente profunde si astfel sa dobandeasca vindecare.

Cred ca psihoterapia este o experienta unica si care presupune schimbare si imbogatire a lumii interioare, atat pentru pacient, cat si pentru terapeut.

Vezi aici cum functioneaza o psihoterapie psihanalitica

Daca doriti sa-mi adresati o intrebare sau sa faceti o programare la cabinet, scrieti in formularul de mai jos:

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Cabinet individual de psihologie care oferă asistenţă şi consiliere psihologică, evaluare şi intervenţie terapeutică adulţilor, adolescenţilor şi copiilor.             ☎ 0735 524 756

  Welcome Back!

  Login to your account below

  Retrieve your password

  Please enter your username or email address to reset your password.